Túl az Óperencián- Avagy mesék a terápiában

Életünk során több válaszút elé érünk, válságokat élünk meg, hétköznapi és súlyos konfliktusok szegélyezik az életünket. Ilyenkor sokszor nem tudjuk, mit tegyünk, merre van a kivezető út. A meséket évszázadokon át használták az emberek útmutatóul, mintaadóként, tanítóként.  A technicizálódott, rohanó világ mintha elfelejtette volna ezeket a kincseket használni, amikre a mesékben rátalálhatunk. Mint minden ismeretlen úton, jól jön egy tapasztalt vezető, képzett tanácsadó, aki segít megérteni a jeleket, a mesékben a szimbólumokba rejtett, továbbvivő üzenetet. 

Képzés díja 
52.000Ft
Jelentkezési határidő 
2015.03.01
Képzés indulása 
2015.03.08
3 alkalom
30 óra
A képzésről 

A meséket évszázadokon át használták az emberek útmutatóul. A mesékben sok generációs tapasztalat van szimbólumokba zárva. A bennük megjelenő szereplők típusosak, egy–egy lélekrészünk megtestesítői vagy olyan szimbolikus szereplők, akiknek megfeleltethető személyekkel a valóságban is akad dolgunk. A meseterápiás foglalkozásokon több oldalról megélhetjük, hogyan segítenek a mesék a mindennapi kríziseink, problémáink megértésében, és hogyan mutatják meg, merre lehet mennünk. Mert, ahogy a mesehősnek is magának kell megküzdeni a sárkánnyal, nekünk is magunknak kell felvállalni és megoldanunk a magunk problémáit. Ezen az úton pedig a meseterápiában is jártas tanácsadó segíthet klienseinek.

Milyen módszerrel tanulhatsz?  

Jungi analitikus alapokon nyugvó meseterápiás módszerrel dolgozunk. A módszer része a „komplex művészetterápia pszichoterápiás” módszernek, így használunk imaginációt, és művészetterápiás megjelenítést (festés, rajzolás, képkészítés), és dolgozunk anyagokkal (sálak), és dramatikus elemekkel is.

Az elméleti megalapozást sajátélményű gyakorlatokkal és elmzéssel mélyítjük el. 

 

Kinek ajánljuk?

  • Minden érdeklődőnek, hétköznapi és élethelyzeti elakadásban lévőknek és humán tanácsadóknak módszerspecializációhoz,
  • Ajánljuk azoknak,akik életciklushoz kötött változásban, vagy krízisben vannak (pl: életközépi változás, menopauza),
  • Akik jobban szeretnék megérteni az Úton levést – saját úton „nyomolvasást”
  • A párkapcsolati problémával küzdőknek,
  • Saját, nemtől független, női és férfi oldaluk megismerésében elmélyednének,
  • Tanácsadóknak bármilyen munkaterületen

Milyen eredmény várható a kurzustól?

A foglakozások segítséget adnak arra, hogy jobban lássuk a bennünk élő férfit és nőt, gyereket és felnőttet, apát/anyát és dolgozó embert. Segítenek megérezni a legerősebben megérintő problémát, ennek mesebeli, szimbolikus majd reális megoldási útjait megtalálni.

Tanácsadóként egy olyan módszerbe vezet be a tréning, ami új megvilágításba hozhat sok problémát és kulcsot adhat a megoldáshoz segítő úton.

A képzés elvégézéséről tanúsítványt állítunk ki!

 

Hallgatóink írták a kurzusról

Izgalmas és tanulságos önismereti út volt számomra részt venni ezen a tanfolyamon. 

Lilla
pszichológus hallgató

Információ

Ha kérdésed van, keress minket:

Demeter Lilla
+36 30 655 50 43
 

Alkalmak, időpontok

3 alkalom 30 Óra
vasárnap, 10:00 - 18:30 már. 08.
vasárnap, 10:00 - 18:30 ápr. 12.
vasárnap, 10:00 - 18:30 máj. 10.
Helyszín 
Lukács Oktatási Központ
Frankel Leó u 21.23.
Kép