Mesedráma képzés

Életünk során több válaszút elé érünk, válságokat élünk meg, hétköznapi és súlyos konfliktusok szegélyezik az életünket. Ilyenkor sokszor nem tudjuk, mit tegyünk, merre van a kivezető út. A meséket évszázadokon át használták az emberek útmutatóul, mintaadóként, tanítóként.  A technicizálódott, rohanó világ mintha elfelejtette volna ezeket a kincseket használni, amikre a mesékben rátalálhatunk. Mint minden ismeretlen úton, jól jön egy tapasztalt vezető, képzett tanácsadó, aki segít megérteni a jeleket, a mesékben a szimbólumokba rejtett, továbbvivő üzenetet. 

65.000 Ft
dec 24-ig jelentkezőknek
Képzés díja 
70.000Ft
Jelentkezési határidő 
2016.02.01
Képzés indulása 
2016.02.07
8 alkalom
40 óra
A képzésről 

A meséket évszázadokon át használták az emberek útmutatóul. A mesékben sok generációs tapasztalat van szimbólumokba zárva. A bennük megjelenő szereplők típusosak, egy–egy lélekrészünk megtestesítői vagy olyan szimbolikus szereplők, akiknek megfeleltethető személyekkel a valóságban is akad dolgunk. A meseterápiás foglalkozásokon több oldalról megélhetjük, hogyan segítenek a mesék a mindennapi kríziseink, problémáink megértésében, és hogyan mutatják meg, merre lehet mennünk. Mert, ahogy a mesehősnek is magának kell megküzdeni a sárkánnyal, nekünk is magunknak kell felvállalni és megoldanunk a magunk problémáit. Ezen az úton pedig a meseterápiában is jártas tanácsadó segíthet klienseinek.

MILYEN MÓDSZERREL TANULHATSZ?  

Jungi analitikus alapokon nyugvó meseterápiás módszerrel dolgozunk. A módszer hangsúlyosan kapcsolódik a pszichodramatikus feldolgozáshoz. A klasszikus meseterápiás módszerekkel szemben így új, másfajta eszközöket alkalmazunk, mely erős hatású élményt jelenthet rávilágítva a kulcshelyzetek, válsággócok lényegére. A szerepbe lépés személyes bevállalást igényel és a ráismerés, felismerés örömével, katarzisával jár. A képzést elméleti megalapozás után  sajátélményű gyakorlatokkal és elemzéssel mélyítjük el. 

 

KINEK AJÁNLJUK?

  • Elsősorban humán területen dolgozó szakembereknek ajánljuk, akik módszereiket szeretnék bővíteni. Mivel az eddigi meseterápiás képzésektől eltérő pszicho-dramatuikus módszerre épül a képzés, ezért a meseterápiában már alapszinten képzett érdeklődőket is várjuk.  Ezen túl minden érdeklődőnek, hétköznapi élethelyzeti elakadásban lévőknek is nyitva áll a kapunk, akik elkötelezettek a téma iránt
  • Ajánljuk azoknak, akik életciklushoz kötött változásban, vagy krízisben vannak (pl.,: életközépi változás, menopauza),
  • Akik jobban szeretnék megérteni az Úton levést – saját úton „nyomolvasást”
  • A párkapcsolati problémával küzdőknek,
  • Saját, nemtől független, női és férfi oldaluk megismerésében elmélyednének,
  • Tanácsadóknak bármilyen munkaterületen

MILYEN EREDMÉNY VÁRHATÓ A KURZUSTÓL?

A foglakozások segítséget adnak arra, hogy jobban lássuk a bennünk élő férfit és nőt, gyereket és felnőttet, apát/anyát és dolgozó embert. Segítenek megérezni a legerősebben megérintő problémát, ennek mesebeli, szimbolikus majd reális megoldási útjait megtalálni.

Tanácsadóként egy olyan módszerbe vezet be a tréning, ami új megvilágításba hozhat sok problémát és kulcsot adhat a megoldáshoz segítő úton.

A képzés elvégézéséről tanúsítványt állítunk ki!

 

Információ

Ha kérdésed van, keress minket:

Demeter Lilla
+36 30 655 50 43
 

Alkalmak, időpontok

8 alkalom 40 Óra
vasárnap, 10:00 - 14:00 feb. 07.
vasárnap, 10:00 - 16:00 feb. 21.
vasárnap, 10:00 - 14:00 már. 20.
vasárnap, 10:00 - 14:00 ápr. 03.
vasárnap, 10:00 - 14:00 ápr. 17.
vasárnap, 10:00 - 14:00 máj. 08.
vasárnap, 10:00 - 14:00 máj. 22.
vasárnap, 10:00 - 14:00 jún. 05.
Helyszín 
Lukács Oktatási Központ
1023 Budapest, Frankel Leó út 21-23 I. em. 1.
Kép