Juhász Dániel

pszichológus, gyermekpszichológus

Egyetemi tanulmányaimat a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen folytattam, ahol interperszonális- és interkulturális szakon szereztem pszichológus diplomát. Később leginkább a gyermekpszichológia, valamint a pár- és családterápia felé orientálódtam. Jelenleg a nevelési tanácsadás és a gyermekvédelem területén dolgozom.

Néhány évvel ezelőtt szerzőtársaimmal közösen létrehoztuk a Humánia Pszichológia Blogot, ahol szerzői és főszerkesztői feladatokat látok el. A blogon számos írásom olvasható, de emellett más pszichológiával foglalkozó újságokban, magazinokban is jelennek meg írásaim.

A pszichológián belül különösen mindig is kiemelt figyelmet fordítottam a fejlődéslélektan irányába, amelynek segítségével végig lehet követni egy ember fejlődését egészen a csecsemőkortól kezdve, élete végéig. Emellett sokat foglalkozom az érzelmek és a kapcsolatok működésével és a hátterükben rejlő tudattalan motivációkkal.

Hiszek abban, hogy önismeretünk az a magunkra vonatkozó bölcsesség, amely által képesek vagyunk megküzdeni az életünkben felmerülő kihívásokkal, krízisekkel és traumákkal, illetve meg tudjuk valósítani a fejlődéshez szükséges változásokat, illetve ezen keresztül szakmai életünk is sikeresebbé és átláthatóbbá válhat, bármivel is foglalkozzunk éppen.

Elérhetőségek:
Web: www.juhaszdaniel-pszichologus.hu
Blog: www.humaniablog.hu
e-mail: juhaszd.pszichologus@gmail.com