Görög Mária

kommunikációs szakértő, tanácsadó, tréner

Görög Mária vagyok, kommunikációs szakértő, tanácsadó, tréner. Megrögzötten hiszek az emberekben és változás lehetőségében.

Hiszek abban, hogy az ember bármikor képes megváltozni, ha van szándéka, motivációja és eszközei ehhez a változáshoz.

Eredetileg filozófiával és szociológiával foglalkoztam, azt is tanítottam.  Máig sok hasznát veszem annak, amit Arisztotelésztől Szent Ágostonon át Kantig megtanultam az emberi gondolkodásról, érzésekről és kapcsolatokról.

Több mint 15 éve foglalkozom kommunikációval, tartok kommunikációs tréningeket és folytatok tanácsadást. Megtapasztaltam, hogy az, ahogy viszonyulunk magunkhoz és másokhoz, ahogy kifejezzük magunkat szóban és gesztusainkkal mennyire hat ránk és környezetünkre. A párkapcsolatokban és családokban előforduló problémák megoldását, munkahelyi kapcsolatok és krízisek feldolgozását, a bennünk élő hiedelmek átformálását segítem, ez az a terület, amiben a legtöbb segítséget tudom adni.

Az én elképzeléseimhez a legközelebb az NLP, vagyis a neurolingvisztikai programozás áll, így ezt a módszert helyezem a középpontba. Emellett a nyílt kommunikáció és az eft (emotinal freedom training) eszközeit is használom a csoportos foglalkozások és az egyéni beszélgetések során.

Persze a kommunikáció során nincsenek 100 %-os eredményt garantáló megoldások. Hiszen minden ember, akivel kapcsolatba kerülünk, hozza Önmagát és pillanatnyi állapotát az egyes kommunikációs helyzetekbe. Így folyamatosan esélynöveléssel foglalkozunk, s ez még izgalmasabbá teszi a feladatot..

A neurolingvisztikai programozás eszköztára sokat tud segíteni a coachok és tanácsadók munkájában, hogy jobban megértsék és megismerjék klienseiket, hogy új eszközöket tudjanak alkalmazni az eddig beváltak mellett egy-egy helyzet vagy probléma feldolgozásában.

 

A tanulás egy remek önismereti folyamat sok kísérletezéssel. Élvezzük mindennap az új gondolatok és új élmények örömét! Ebben tudok segíteni.