Blog

Mi köze van a formatervezésnek a karriertervezéshez?

Mindannyian voltunk már olyan élethelyzetben, hogy újra kellett tervezni karrierünket: úgy három-négy évenként biztosan.

Van, hogy teljes életpálya módosításra kényszerülünk, mert megszűnik a munkahelyünk, változik az életünk, gyerekünk születik vagy elköltözünk más városba. Mindehhez alkalmazkodnunk kell, hogy sikeresen vegyük az újfajta akadályokat, melyek előttünk állhatnak.

Lehet, hogy csak módosítanunk kell rugalmasan, még valamit hozzátenni, megtanulni, hogy piacképes maradjon a tudásunk, mert aki nem fejlődik, az lemarad, esetleg munka nélkül marad.

Hogyan lehet a karrierünket megtervezni és folyamatosan alakítani, hogy lehetséges életeink közül a legboldogabbat valósítsuk meg? Erről szól a Kreatív Élettervezés Design Thinking-gel tréning.

A Szilícium-völgyben forrt ki a startupok gyors fejlődését segítő módszertan, mely a formatervezői gondolkodást hozza be az üzleti életbe. Hogyan lehet szinte a nulláról ötleteket, majd eladható terméket létrehozni a lehető leggyorsabban? A formatervezők addig alakítják ötleteiket, míg életre keltik az elképzelést.

Miért ne lehetne ezt a kreatív és rugalmas szemléletmódot életünk alakítására is használni? – Tették fel a kérdést a Stanford Egyetemprofesszorai és megalkották a karriertervezés 21. századi módszertanát.

Az innováció létfontosságúvá vált nem csak a termék-fejlesztésben, hanem ma már az önmagunkról való gondolkodást is formálhatja. Hogyan tudom megújítani a már elsajátított készségeimet, hogy napra kész maradjak? Hogyan tudok új szemmel nézni önmagamra, kapcsolati hálómra? Hogyan használjuk a technológiai eszközök által kínált lehetőségeket karrierünk szolgálatára? Ezek és még számtalan lehetőség nyílik ki azok számára, akik nyitottak a világ új trendjei iránt.

Szakítsunk hát mi is a karrier tervezés elavult módszereivel és ne csupán az önéletrajzunkat frissítsük néhány évente, hanem új szemléletmóddal teremtsünk új karrierutakat magunknak, melyből kiválaszthatjuk a leginkább testhezállót. Ezt teszteljük is a kurzuson, mielőtt nekilátunk megvalósítani!

A módszer elsajátításával képes leszel újra és újra a változó környezethez igazodva alakítani karrieredet.

Címkék 
karrier tervezés design thinking workshop