Blog

 
Ha átéltél már katartikus érzést egy regény vagy vers elolvasása során, akkor tudni fogod, miről beszélek. Ha átéltél már „aha” érzést egy mű megismerése során, akkor érted, mire való a művészet. 
Ha emlékszel, miben segített Pöttyös Panni, az Egri Csillagok, Momo, Harry Potter, vagy Anna Karenina, akkor ismerős lesz számodra ez a módszer.
 

Te mivel töltöd a napjaid? Elégedett vagy azzal a mintával, amelyet a napi szokásaid kiadnak? Annie Dillard amerikai író megfogalmazásában: „Amivel a napjainkat töltjük, azzal telik az életünk is.” A szokásaink határozzák meg, hogy kik vagyunk – ha a napjaidban hagysz helyet azoknak a dolgoknak, amelyek boldoggá tesznek, boldogabb életet fogsz élni.

Sokan kutatták a boldogság titkát az ókortól  a mai napig. Rengeteg bölcsességet olvashatunk az interneten és máshol is arról, hogy milyen egyszerű is boldognak lenni, csak akarni kell. Napjaink híres pszichológusai tollából is sorra születnek a boldogságról szóló (ön)segítő könyvek, Bagdy Emőke, Popper Péter, Szendi Gábor, hogy csak párat említsünk.

Mi  az Applegate pszichológia szükséglet modelljét vesszük alapul és ehhez egy holisztikusabb személetmódot társítunk, beépítve más irányzatokat is, mint pl. a mindfullness és az eudaimonizmus vagy a keleti filozófiák.