Blog

Talán előfordult már Veled, hogy izgatottan ébredtél egy álmodból, mely színesebb és vadabb volt minden eddig látott kalandfilmnél. Tele szereplőkkel, ismert és ismeretlen arcokkal. Változatosan keveredett benne az egzotikus táj látványa és a szomszéd ház képe.
Talán az is előfordult már Veled, hogy egy heves érzéssel ébredtél álmodból, amelyet egyetlen felvillanó kép, helyzet vagy szó idézett elő. Mindegyik TE vagy. 

                  

 

Ebben a cikkben egy kicsit bővebben szeretnénk bemutatni, hogy melyek azok a területek, amelyek fejlesztésére, hatékonyabb kihasználására nyílik lehetőség a sportpszichológiai módszerek segítségével.

sportpszichológia

Sokan tudják, hogy téthelyzetben a gondolatok, érzések, illetve a fizikai készségek teljes összhangjára van szükség a győzelemhez. A meccseken való jó, összeszedett, egyenletes teljesítmény azonban csak egy apró szelete a munkának – a mentális tényezők a sport összes területén jelen vannak. Sokan talán nem is ismerik fel, hogy amikor az edzések, a mindennapi rutinfeladatok során nehézségekkel küzdenek, annak mekkora része köszönhető a gondolkodásuknak, a hozzáállásuknak, a tudatosságuknak.

A meséket legjobb olvasni. Ilyenkor a saját képzeletünkre van bízva, milyen a félelmetes sárkány, a szépséges királylány, a "szőke herceg", a gonosz boszorkány, az erdő, az üveghegy, stb. Itt most mégis összeszedtem pár mesefeldolgozást, ami nem csak gyerekeknek szól, sőt egyes feldolgozások kifejezetten nem ajánlottak gyerekeknek. 

A meseterápiában is fontos, hogy a mesében mely részek, jelenetek ragadják meg az olvasót, hogyan emlékszik a mesére, mi az, amit kiemel, ha saját szavaival kell elmondani a mesét. Ezek a filmfeldogozások is jó példák erre a jelenségre. Ezekben azt láthatjuk, hogy mit tartott fontosnak a film készítője, mi az, ami őt megérintette. 

Januárban induló jobb agyféltekés rajztanfolyamunkat Antal Brigitta fogja vezetni. Brigi a mi hallgatónk volt a grafológusképzésen, emellett klinikai szakpszichológusnak készül. Nagyon felkeltette az érdeklődésünket a módszer iránt, így most lehetőség nyílik kipróbálni! A bejegyzésben képeket láthatunk előző tanfolyamok alkotásaiból, betekintést nyerhetünk nagy fejlődésekbe. Az interjúban  arról mesél, ő hogyan találkozott a módszerrel és milyen saját élményei voltak, miért is ajánlja mindenkinek: