Blog

 
Az év vége, a január eleje a számvetésről, az új év tervezgetéséről is szól. Az ünnepek alatt kizökkenünk a szürke hétköznapokból, így kicsit távolabbról tudunk rátekinteni az életünkre, hogy mit is csinálunk  és mivégre? Vajon értelmesnek érzem-e, amit csinálok a munkámban? Továbbra is úgy szeretném tölteni a szabad időmet, mint az elmúlt évben? 
 
 Írhatunk újévi fogadalmakat, de nem mindegy, hogy mi alapján. Ebben segít e tervezői szemlélet, hogy megismered, milyen s lenne az az életstílus, amit szívesen élnél, amiben jól éreznéd magad. Ezek alapján érdemes megtervezni az oda vezető utat és az ehhez kapcsolódó fogadalmainkat. 

 

 
Ha átéltél már katartikus érzést egy regény vagy vers elolvasása során, akkor tudni fogod, miről beszélek. Ha átéltél már „aha” érzést egy mű megismerése során, akkor érted, mire való a művészet. 
Ha emlékszel, miben segített Pöttyös Panni, az Egri Csillagok, Momo, Harry Potter, vagy Anna Karenina, akkor ismerős lesz számodra ez a módszer.
 

Szülők, pedagógusok gyakran tehetetlenül, tanácstalanul állnak gyermekeik egyik másik problémájával szemben.

Hogyan segíthetnék abban, hogy eredményesebben tanuljon?

Hogyan segíthetnék abban, hogy figyelemkoncentráló képessége tartósabb legyen?

A PszichoZanza olyan ismeretterjesztő előadássorozat, ahol a pszichológia változatos területei jutnak szóhoz. Előadóink olyan válogatott szakemberek, akik saját tapasztalataik és széleskörű szakmai tájékozottságuk alapján osztják meg gondolataikat, és folytatnak párbeszédet a közönséggel. 

PszichoZanza

 

Ma már sokan hallottak erről a kifejezésről, mégis sokszor helytelenül használják. Először is szeretném tisztázni, mert sokszor elsiklanak az igazi jelentés fölött, hogy a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia RÉSZ-képesség zavar! Ami azt jelenti, hogy ép intellektus mellett a várthoz képest alul teljesít vagy az olvasás vagy az írás vagy a számolás terültén. Tehát amikor róluk gondolkodunk ne suta butácska gyerekekre vagy felnőttekre gondoljunk. 

Talán előfordult már Veled, hogy izgatottan ébredtél egy álmodból, mely színesebb és vadabb volt minden eddig látott kalandfilmnél. Tele szereplőkkel, ismert és ismeretlen arcokkal. Változatosan keveredett benne az egzotikus táj látványa és a szomszéd ház képe.
Talán az is előfordult már Veled, hogy egy heves érzéssel ébredtél álmodból, amelyet egyetlen felvillanó kép, helyzet vagy szó idézett elő. Mindegyik TE vagy. 

                  

 

A várandósság időszaka titkos folyamatok összessége. Hogyan készül az élet, hogyan fogan meg, mi viszi a fejlődés útjára? Milyen behatások érik a magzatot az anyaméhben, s milyen személyiségformáló hatásuk van ezeknek a későbbiekre nézve? Milyen az út, amit anya, apa, és baba megtesznek a bizonytalanságtól a bizonyosságig, fantáziától a valóságig, az életbe történő megérkezésig?
Hol találhatóak az emberi viselkedés gyökerei? Mit takar az intelligens élet az anyaméhben? Miről álmodik egy magzat? Hogyan szervezi élményeit, s hogyan hat mindez a későbbiekben? Milyen hatása van a szülés-születés minőségének a későbbiekre? A születési pozíció és a személyiség milyen összefüggéseket mutat? Ilyen, és hasonló kérdésekkel foglalkozik a perinatális pszichológia.

 

Gyermekként találkozunk a mesékkel. A mai gyerekek már rengeteg mesét nézhetnek a tévében, de vajon ezek a mesék, amik építenek?

 Az utóbbi években egyre több hollywoodi kassza siker egy ősi történet vagy mese feldolgozása, gondoljunk csak a Hófehérke történetére, vagy az Egyszer volt, hol nem volt sorozatra, amik nem is annyira a gyerekeknek szólnak. Vajon mi a titkuk? 

Mért is fontos a marketing? – kérdezik sokan. Sokszor találkozni azzal a közvélekedéssel, hogy akinek marketingre van szüksége, az bizony rosszul csinál valamit, hiszen ha van egy megfelelő koncepciód, amihez társul egy jó ötlet és egy megfelelő ár, akkor nem lehet gond, az márpedig működni fog. Igen ám, viszont mi történik akkor, ha erről a családon kívül még esetleg a szomszédok tudnak? Akkor már közel sem olyan biztos a siker! 

Kellő elszántsággal, szervezettséggel és lelkesedéssel ki lehet építeni egy vállalkozást a grafológiai, rajzelemzői, tanácsadási ismereteinkre támaszkodva, de az elinduláshoz számtalan kérdést érdemes előre megválaszolnunk.

Kinek fogjuk ajánlani a szolgáltatásunkat? Honnan szerezzük az ügyfeleket, és hogyan ér el hozzájuk a mi ajánlatunk? Mindezt mennyiért? Nem mellesleg: mikor? Másik munkahely mellett, vagy „főműsoridőben” végezzük ezt az új tevékenységet? Vagy elkezdjük másik munkánk mellett, és majd váltunk? De mikor „majd”, honnan tudjuk, hogy már megérett rá az idő? Ha belekezdünk, mit is kínálunk pontosan? És ebben kikkel versenyzünk? Miben lehetünk egyediek?

 

Oldalak